Svjetska asocijacija za odnose s javnošću (PRCA) imenovala Nađu Lutvikadić Fočo za predsjednicu ogranka BiH

04.11.2022. - Biznis

Danas je u sklopu 19. Međunarodne PRO PR Konferencije lansiran ogranak svjetske Asocijacije za odnose s javnošću te je Nađa Lutvikadić Fočo imenovana predsjednicom ogranka od strane članice upravnog odbora PRCA, RenneMarkson.

„Zadovoljstvo nam je što smo pokrenuli našu mrežu u jugoistočnoj Europi i unijeli svoje znanje, iskustvo i standarde u regiju. PRCA je međunarodna organizacija bez granica. Zadovoljstvo mi je najaviti Nađu Lutvikadić Fočo kao našu predsjednicu Bosne i Hercegovine. Njezina predanost etici i profesionalizmu u odnosima s javnošću i komunikacijama bit će neprocjenjiva kad počnemo podržavati ovdašnju industriju. Ovo je sjajna zemlja, s toliko povijesti i kulture, a PRCA ima privilegiju što je sada ovdje prisutna“, izjavila je članica upravnog odbora PRCA, RennaMarkson.

Povodom ovog imenovanja, Nađa Lutvikadić Fočo, izjavila je:

„Koristim ovu priliku da se zahvalim predstavnicima PRCA-e za imenovanje za predsjednicu ovog respektabilnog udruženja. Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u Regiji koja nema udruženje za odnose s javnošću i tim više uključivanje Bosne i Hercegovine u globalno udruženje PR profesionalaca je značajno jer otvara niz mogućnosti za individualce, agencije, kompanije i institucije.Želim da se zahvalim i mom poslodavcu, BH Telekom na prilici da strateški upravljam komunikacijama.

Temeljna vrijednost naše profesije je odrediti zbog čega govorimo o nekoj temi, šta je temelj naše odluke da kreiramo i nosimo poruku, stvaramo priču, gradimo brandove i postavljamo temelje onoga što javnost vidi, čuje, osjeća.Mi smo ti koji nose odgovornost da to činimo u dobroj vjeri, da smo svakog trenutka svjesni snage svakog našeg koraka, poteza i riječi koji mijenja percepciju stvarnosti u kojoj živimo.

Voljela bih da promijenimo percepciju naše profesije unutar kompanija, institucija, agencija, klijenata i medija. Zapravo je vrijeme da mi radimo odnose s javnošću profesiju uz povezivanje već ostvarenih stručnjaka sa područja odnosa s javnošću, ali i onih koji su tek na početku, a koji mogu dati ogroman doprinos ukoliko im se ukaže prava prilika.

U vremenu kada se devalvira znanje o komunikacijama budimo mi ti koji će znati odrediti stvarnu vrijednost onoga što nudimo. U eri kada je poruka koju nosimo važnija više nego ikada i jedna izgovorena riječ trajno utječe na put kojim idemo – ne dozvolimo da se zaboravi sve ono zbog čega naš savjet vrijedi, čak i u momentu kada nije poželjan, prihvatljiv, usklađen sa onim što netko želi čuti od nas.

Mi smo tu da pomognemo u donošenju ispravnih odluka, da stvaramo njihove okvire, nudimo uvid u moguće scenarije i predviđamo posljedice svakog poteza onih koji naš savjet traže.Onaj tko shvataznačaj odnosa s javnošću, može postići mnogo veće ciljeve nego što je zamislio i pred sebe postavio. Tko shvata vrijednost dobre riječi, ljudskog odnosa i stvaranja veza koje nose težinu za godine pred nama – taj je zaista otkrio tajnu našeg zanata.

Važno je da uvijek pronalazimo svrhu u onome što radimo jer samo poruka i djelovanje sa svrhom ima svoju stvarnu i opipljivu vrijednost. Hvala Vam na povjerenju.“

Bijeljina.com