Kvalitetnom komunikacijom s mladima Samsung gradi povjerenje i unapređuje svoje proizvode

07.11.2022. - Biznis

Mladi su budućnost ili Budućnost na mladima ostaje, izreke su koje se često koriste, ali činjenica je da mladima treba pomoći na njihovom putu, kako bi budućnost zaista bila drugačija i bolja.

Upravo zbog toga, kompanija Samsung prilagođava svoje proizvode, ali i komunikaciju mladima nudeći im proizvode koji ispunjavaju sve njihove prohtjeve i potrebe za kreativnim izražavanjem, pomaže im u osmišljavanju novih ideja, ali i dijeljenju.

Potrebe za unapređivanjem rastu konstantno, ali treba znati i zadržati vjernost mladih određenom proizvodu. Samsung to uspješno radi već godinama, pa i ne čudi podatak da je najveći procenat pametnih telefona koji se u Bosni i Hercegovini koriste upravo od kompanije Samsung. Samsung uređaji prilagođeni su i izgledom i specifikacijama onome što mladi danas traže od pametnog telefona, slušalica i satova, a da kompanija kreira i prati trendove govori i činjenica da su lideri u proizvodnji preklopnih telefona.

S obzirom na to da su i preferencije mladih različite, tako je Samsung za njih kreirao manji i veći preklopni telefon (Galaxy Z Fold i Z Flip), slušalice koje izoluju vanjsku buku, ali i sat koji im dosta može pomoći u organizaciji obaveza, kako poslovnih tako i onih zdravstvenih, fitness aktivnosti, a uključuje se i u procese nakon vježbanja, odmora i oporavka.

Podrška koju Samsung pruža mladima ne ogleda se u jednosmjernoj komunikaciji na način da su mladi „samo korisnici njihovih proizvoda“, već i na način da kompanija pomaže mladima da se edukuju i razvijaju različite ideje. Samsung to radi kroz program Samsung Solve for Tomorow (Rješenje za sutra), koji okuplja učenike iz cijelog svijeta i ohrabruje ih da koriste STEM (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) predmete kako bi pronašli načine za rješavanje najhitnijih problema sa kojima se svijet suočava.

Solve for Tomorow osnovan je 2010. godine i postao je jedan od vodećih obrazovnih programa Samsunga i pokrenuo je kreativnost kod skoro 2 miliona učenika iz više od 20 zemalja. Učenici koji učestvuju u programu imaju priliku da se uključe u niz obrazovnih iskustava dok rade na kristalizaciji svojih ideja, a neki su za svoje ideje dobijali i priznanja na svjetskom nivou.

Samsung vjeruje da mladi ljudi imaju moć da upravljaju svijetom kroz krize s kojima se trenutno suočava koristeći vlastiti kreativni potencijal. Svoju dogogodišnju posvećenost da napravi razliku u svijetu kompanija je usmjerila na pružanje obrazovanja budućim generacijama, osnaživanju djece i mladih da ostvare svoj puni potencijal i postanu globalni građani sposobni pokretati pozitivne društvene promjene.

Bijeljina.com/Foto:Samsung