Galenika zlatni sponzor osmog OREA Art Marketa

03.06.2024. - Biznis

Galenika će ove godine biti dio osmog OREA Art Marketa kao zlatni sponzor. Ove godine fokus ovog jedinstvenog prodajnog sajma rukotvorina sa bosanskohercegovačkom etiketom je na održivom poslovanju i ekološkoj odgovornosti, što je prepoznato od strane Galenike kao kompanije koja ova dva prioriteta drži visoko na ljestvici poslovne strategije. 

Ovaj jedinstveni događaj održat će se u subotu 8. juna 2024. u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH. Galenika ovaj projekat smatra izuzetno važnim jer s jedne strane daje podršku malim privrednicima i kreativcima iz BiH, a s druge strane akcenat je na humanitarnom karakteru ovog događaja jer će i ove godine prikupljena sredstva od ulaznica biti donirana Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“. Događaj već tradicionalno okuplja posjetitelje svih generacija, te bh. kreativce i male privrednike koji izlažu svoje brendove na OREA digitalnoj platformi. 

„Ispred kompanije Galenika želim istaknuti da nam je izuzetno zadovoljstvo biti ponovo uz jedinstveni OREA Art Market. Naša kompanija je u ovom događaju prepoznala partnera koji jako dobro oslikava Galenikinu misiju i viziju, te našu posvećenost društveno odgovornom poslovanju, kao i očuvanju okoliša. Iznad svega duboko cijenimo humanitarni karakter ovog događaja, stoga će Galenika i ove godine podržati rad Udruženja „Srce za djecu“ jednom simboličnom donacijom, jer duboko poštujemo rad i misiju ove organizacije. Pozivam građane da nam se pridruže u subotu u Sarajevu i budu dio ovog jedinstvenog humanitarnog projekta“, izjavio je Naid Gubaljević, Country Manager za BiH u kompaniji Galenika.

Amra Džeko, suosnivačica OREA platforme dodala je: „Svake godine se trudimo da ponudimo nešto više kroz OREA Art Market, tako je i ove godine. Osma po redu OREA biće u znaku očuvanja okoliša i društveno odgovornog poslovanja, a neizostavno je i ove godine događaj primarno humanitarnog karaktera. Cijenimo što je Galenika ponovo s nama kao zlatni sponzor, što smo od strane ove kompanije prepoznati kao važan projekat koji čini mnogo za društvenu zajednicu, daje posjetiteljima dodatnu vrijednost, a iznad svega što zajedno sa Galenikom dijelimo iste poslovne prioritete. Pozivam sve građane i građanke Sarajeva, kao i iz cijele BiH da nam se pridruže 8. juna, te da zajedno sa nama i našim poslovnim partnerima i sponzorima podržimo Udruženje „Srce za djecu“, kao i bosanskohercegovačke brendove koji su dio OREA platforme.“

Galenikin slogan „Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju“ kroz ovakve projekte dobija svoj puni značaj, a humanitarni karakter ovog događaja dodatno inspiriše sve u kompaniji da malim, ali značajnim koracima pravimo pozitivne promjene u društvu. Ove godine Galenika je proslavila svoj 79. rođendan, a u narednim godinama prioriteti su postati prepoznati kao kompanija koja djeluje u pravcu društveno odgovornog poslovanja, očuvanja okliša, te donosi inovacije i kreira trendove u farmaceutskoj industriji.

Bijeljina.com