Željku Samardžiću nije dozvoljeno da održi koncert u Splitu

18.03.2023. - Aktuelno

Pjevaču Željku Samardžiću nije dozvoljeno da 18. avgusta nastupi pred splitskom publikom u Sustipanu.

Odluku o tome donio je direktor ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splita Marko Pejnović, koji tvrdi da ima pravo na to i da muzika Samardžića nije primjerena Sustipanu, piše “Slobodna Dalmacija”.

Organizatori koncerta iz agencije “Ona moja” navode da je u pitanju uvod u cenzuru tokom koje će neko određivati šta se smije, a šta ne smije slušati.

Iz agencije “Ona moja” dodaju da su iznenađeni ovom odlukom, s obzirom na to da Samardžić puni dvorane širom regiona i da je nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske.

“S obzirom na to da su balade 90 odsto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike i da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku” rekao je direktor agencije “Ona moja” Domagoj Petričević.

Odbijanje ustupanja popularne splitske koncertne lokacije Željku Samardžiću za nastup uslijedilo je nakon odluke gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da zabrani koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović u ovom gradu.

Izvor: Agencije / Foto: Printscreen/Kurir TV