Zbog visokih temperatura ,na put krećite u jutarnjim satima

04.06.2022.

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, bez zastoja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Zbog proslave maturske večeri u Rogatici od 18.00 do 20.00 biće obustavljen saobraćaj za sva vozila na magistralnom putu kroz grad. Vozila će biti preusmjerena na alternativne putne pravce – ulicama Đenerala Draže, Janka Jolovića i Serdar Janka.

Usporeno, zbog radova, vozi se magistralnim putnim pravcima Bijeljina-Šepak, Prijedor-Kozarac, Čelinac-Kotor Varoš, Doboj-Rudanka i Foča-Goražde u mjestu Filipovići.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini zabranjen je saobraćaj na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta Brodar-granica sa Srbijom, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Na regionalnim putevima izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama Teslić-Podjezero /granica sa FBiH/, Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Bistrica-Podgrab, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo i Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

U FBiH zbog manifestacije “Rotary Kanjon 2022”, danas 8.00 do 18.00 časova dolaziće do obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Srbljani-Bosanska Krupa.

Zbog izvođenja radova na auto-putu za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraćaj odvija preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima Simin Han-Čaklovići /most preko Jale/, Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja.

FOTO:aloonline