Zašto i bebe miješaju sa tročlanim predsjedništvom?

30.06.2022. - Aktuelno

Na tradicionalnom okupljanju beba koje je održano u gradskom parku u Bijeljini , izabrano je i ove godine  najmlađe predsjedništvo.

Imajući u vidu da se biraju tri člana, pitali smo organizatore, postoje li u ovakvom izboru sličnosti sa onima  kada biramo  starije i ozbiljnije u predsjedništva.

” Na svu sreću nema sličnosti , dijelimo samo isti naziv, i zato želim da podsjetim da je  još krajem devedestih godina u Istočnom Sarajevu  odlučeno da se bira, simbolično, tročlano predsjedništvo najmlađih, tu inicijativu su podržale sve opštine i gradovi u RS.  S tim što Bijeljina uvijek ima i zamjenskog člana, kada se pored, najmlađe, najstarije i  bebe iz višečlane porodice biraju i blizanačke bebe”, kaže za portal Bijeljina.com Ljubica Mlađenović šef Odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Mlađenovićeva dodaje da je u prethodnom periodu dosta urađeno na promociji i podršci rastu nataliteta, i da se godišnje u Bijeljini rodi više od hiljadu beba.

Bebe koje su bile prijavljene za učešće na Konferenciji osvojile su različite nagrade u različitim kategorijama. Najstarija beba je Relja Pavić, rođen 28. juna prošle godine, dok je najmlađa Sofija Lukić, rođena 17. juna tekuće godine. Milica i Miloš Stevanović su pobjednici u kategoriji blizanaca, a Martina Simić u kategoriji najmlađa beba iz porodice sa više djece. Martina ima devetoro braće i sestara.

“Konferencija beba” se održava u više gradova u Republici Srpskoj, s ciljem  promovisanja porodičnih vrijednosti i jačanja svijesti o značaju porodice.

Bijeljina.com/Foto:gradbijeljina.org