Za ogrev socijalno ugroženim porodicama izdvojeno 60.000 KM | Bijeljina.com

Za ogrev socijalno ugroženim porodicama izdvojeno 60.000 KM

23.11.2022.

Za 334 korisnika novčane pomoći, saznali smo u bijeljinskom Centru za socijalni rad, još početkom oktobra uplaćeno je po 175 KM na ime nabavke ogreva za ovu zimu. Iz gradskog budžeta za tu namjenu obezbijeđeno je 60.000 KM.

Novac je izdvojen u skladu sa gradskom odlukom o proširenim pravima korisnika novčane pomoći, što je benefit za sve one korisnike novčane pomoći koji žive na području Bijeljine, jer navedena pomoć nije propisana zakonom, kaže socijalni radnik Mila Stojanović, rukovodilac Odjeljenja za socijalnu zaštitu u bijeljinskom Centru za socijalni rad.

„Ovih dana, u okviru akcije „Djeca za djecu“, u kojoj su roditelji djece koja pohađaju vrtiće prikupljali novac za pomoć najugroženijoj djeci,  organizovali smo podjelu 62 paketa, koji su sadržavali najosnovnije namirnice Pomoć je podijeljena  višečlanim porodicama koje imaju maloljetnu djecu i u kojima su roditelji nezaposleni.

 

Naravno, pred nama je i velika godišnja akcija na prikupljanju pomoći  za najugroženije porodice, među kojima su i korisnici novčane pomoći, ali i socijalno ugrožene porodice, među kojima su i penzioneri sa minimalnim penzijama. Uz nesebičnu pomoć donatora, semberskih privrednika, već desetak godina prikupljamo pomoć  i obično prikupimo oko 200 paketa koje podijelimo za Novogodišnje i Božićne praznike“, kaže Mila Stojanović.

Socijalni radnici Centra za socijalni rad, u okviru svojih redovnih aktivnosti, često izlaze na teren i pomažu porodicama u kojima ima teško oboljelih članova ili djece s posebnim potrebama. Iako je u pitanju, kao što nam rekoše, redovna aktivnost ove socijalne ustanove, ne može se prenebregnuti ni humanost koja krasi ove ljude koji pomažu drugima u nevolji.

Bijeljina.com