Za kompletnu rekonstrukciju neophodno pet miliona KM | Bijeljina.com

Za kompletnu rekonstrukciju neophodno pet miliona KM

18.11.2022.

Nije isključeno da će se grad u narednoj godini morati kreditno zadužiti da bi se nastavili započeti radovi na rekonstrukciji Ulice Stefana Dečanskog, ali i rekonstrukciji Račanske ulice, za koju je već završena projektna dokumentacija, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon današnje posjete radilištu u Ulici Stefana Dečanskog gdje je u toku rekonstrukcija prve dionice ove gradske “žile kucavice”, poznatije u narodu kao “koridor”, koja usmjerava saobraćaj prema Brčkom i Banjaluci.

 

Petrović je podsjetio da je rekonstrukcija prve dionice ove ulice, u dužini od 400 metara, započeta polovinom oktobra, ted a ukupna vrijednost radova iznosi 1.062.000 KM.

“Radovi se izvode predviđenom dinamikom i biće završeni u predviđenom roku, do kraja ove godine. Od ukupnog iznosa sredstava, Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo finansija, finansira ove radove sa 750.000 KM, dok je Gradska uprava iz budžeta izdvojila 312.000 KM za ove poslove. Rekonstrukcija podrazumijeva zamjenu svih postojećih podzemnih i nadzemnih instalacija. Biće izgrađena pješačka i biciklistička staza s obje strane ulice, biće zasađeno drveće, postavljena nova rasvjeta i novi asfaltni zastori na kolovoznim trakama. Što se tiče podzemnih instalacija, biće izgrađena nova kišna kanalizacija, novi transportni i distributivni cjevovod, jer je postojeći korišten više od pedeset godina. Transportni cjevovod je neophodan zbog priključenja zapadnog dijela Semberije na gradski vodovod”, izjavio je Petrović.


Direkcija za izgradnju i razvoj grada obećala je da će do kraja godine biti završena projektna dokumentacija za preostalih 2,1 kilometar ove ulice, tako da bi radovi, ukoliko se obezbijede finansijska sredstva, trebalo da budu nastavljeni i u narednoj godini.

 

Bijeljina.com