Vozači oprez! U kotlinama magla, a u višim predjelima opasnost od poledice

14.01.2024. - Aktuelno

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH poledice ima na svim vlažnim lokalitetima, naročito u višim predjelima i preko planinskih prevoja, te preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, dok je ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle.

Responsive image

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju i na moguće odrone na dionicama u usjecima i vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica kod Doboja privremeno se obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Mrakovica – Gornji Podgradci, na dionici Vodice – Gornji Podgradci, zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na regionalnom putu Priboj – granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na području FBiH u toku su radovi i na magistralnim putevima Čevljanovići – Nišići i Ključ – Sanski Most.

Na magistralnom putu Livno – Šuica česti su izlasci divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Banjaluka.com