Voz udario automobil na prelazu u Prijedoru (Video) | Bijeljina.com

Voz udario automobil na prelazu u Prijedoru (Video)

06.09.2023.

Na pružnom prelazu “Trinaesta” u Prijedoru u nedjelju ponovo nije poštovana saobraćajna signalizacija koja je tu postavljena, te je došlo do saobraćajne nezgode prilikom koje je voz udario automobil.

Na video snimku koji su na Facebook stranici objavile Željeznice Republike Srpske se vidi da je jedna žena, uprkos uključenoj signalizaciji, odlučila da pređe preko pružnog prelaza. Za sada iz nepoznatih razloga, automobil je jednom dijelom ostao na prelazu, žena je izašla, ali voz koji je ubrzo naišao je udario u automobil, nakon čega se i zaustavio.

Pogledajte video u nastavku.

Iz Željeznica RS su reagovali povodom ovog događaja, te su naveli da saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači zaustave prilikom nailaska na putni prelaz.

“Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbjedno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje voza”, kazali su iz Željeznica.

Takođe, dodali su da je vanredni događaj izazvan nepažnjom vozača putničkog vozila na putnom prelazu “Trinaesta” u Prijedoru mogao je izazvati katastrofalne posljedice.

“Iznova vidimo da ni najsavremenije osiguran putni prelaz na prugama, ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ukoliko ne postoji odgovornost i svijest svakog učesnika u saobraćaju, kada je u pitanju poštovanje zakonskih i saobraćajnih propisa. Željeznice Republike Srpske iznova apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju”, zaključili su u Željeznicama.

Banjaluka.com