"Vodovodu" milioni, građanima problemi

07.12.2023. - Aktuelno

“Vodovodu” milioni, građanima problemi. Snabdijevanje vodom u Tesliću nikako da se ustabili. Bar ne onako kako građani očekuju. Teslićani se žale da je voda često mutna, a pritisak slab.

Teslić

Da problema ima više ne kriju ni u Opštinskoj upravi Teslić. Kažu, sve je to do radova.

“U toku su intenzivni radovi na ugradnji nove tehnološke linije – opreme na filter stanici u Studencima. Zbog toga se povremeno dešavaju poteškoće u snabdijevanju vodom, jer u ovom procesu zamjene opreme se to ne može izbjeći. U sklopu navedenih radova je došlo i do dužeg prekida u snabdjevanju vodom”, navode iz Opštine.

I upravo je taj duži prekid izazvao i najveće nezadovoljstvo Teslićana. Tada je zbog olujnog nevremena nestalo struje, a potom su i svi korisnici ostali bez vode, jer u tom momentu, “Vodovod” nije imao spojen agregat.

“Agregat se montira. Radi se nova fabrika. Samo tako se hoće i potrefilo se, kad se agregat krenuo montirati, nestalo je i struje. Ne mislim iste sekunde, ali u tom periodu i tako se potrefilo”, rekao je Luka Jotanović, direktor “Vodovoda”.

Teslićani se nadaju da će u lokalnom Vodovodu, poslije milionskih investicija, uskoro potrefiti i da odgovornije rade svoj posao. U Opštinskoj upravi uvjeravaju, nakon završetka kompletnog projekta izgradnje fabrike vode, snabdijevanje će biti kontinuirano i stabilno.

Kada se to tačno očekuje, nisu precizirali.

Izvor: ATV