Veća vrijednost prodaje za 23%

21.05.2022. - Aktuelno

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata i njihovih dijelova u Republici Srpskoj u prvom kvartalu ove godine bila je 77,4 miliona KM i veća je za 23,1 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.


Najveća vrijednost prodaje u prvom kvartalu ove godine od 37,88 miliona KM bila je kod proizvoda šumarstva i veća je za skoro 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U prvom kvartalu ove godine prodato je i stočarskih proizvoda u vrijednosti od 22,8 miliona KM, ratarskih proizvoda od 8,8 miliona KM.

Vrijednost otkupa proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Srpskoj u prvom kvartalu ove godine od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava bila je 29,92 miliona KM i veća je za 8,8 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Najveća vrijednost otkupa u prvom kvartalu ove godine od 21,88 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i veća je za 11,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor:Srna /FOTO: RTV USK