Uskoro će biti aktivirani “crni stubovi”

24.01.2023.

Iz Policijske uprave Bijeljina danas je najavljeno da će na području Bijeljine uskoro biti aktiviran radarski sistem, u javnosti poznat kao “crni stubovi”, o čemu će  učesnici saobraćaja biti blagovremeno informisani.

Što se tiče saobraćajnih nezgoda koje su evidentirane u 2022. godini na području koje pokriva Policijska uprva Bijeljina, zabilježeno je ukupno 2.214 saobraćajnih nezgoda.

U deset saobraćajnih nezgoda dvanaest osoba je izgubilo život, sedam u Bijeljini, četiri u Ugljeviku i jedna osoba u Šamcu. Teške tjelesne povrede zadobilo je 76, a lakše 300 osoba.

Najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda su nepropisno odstojanje (19%), oduzimanje prvenstva prolaza (13%), nepropisno izvođenje vožnje unazad (12%), neprilagođena brzina kretanja vozila (10%). Inače, nepropisna brzina kretanja vozila najčešći je uzrok nastanka sa poginulim i teško povrijeđenim osobama (33%).

Najrizičniji putni pravac, kada su u pitanju saobraćajne nezgode, sa najtežim posljedicama, je magistralni put Bijeljina – Ugljevik. Tokom 1922. godine evidentirano je 29.824 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Iz saobraćaja je isključeno 125 vozila, te 2.093 vozača, od kojih je 1.782 vozača isključeno zbog prekomjerne količine alkohola u krvi.

Bijeljina.com