Uhapšen muškarac zbog lažnih dojava o bombi

11.06.2022.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, takođe, rasvijetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaviješteno je danas od strane Interpola Gambije da su izvršene provjere u vezi broja telefona i IP adrese povezanih sa mejl adresama sa kojih su upućene prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije i da je tom prilikom u Gambiji uhapšen K.B. iz Gambije koji je priznao da je slao prijeteće poruke Republici Srbiji sa svoje mejl adrese.

Kako se osnovano sumnja u tome je imao pomoć jednog studenta iz Poljske, a u narednom periodu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo za organizovani kriminal iniciraće međunarodnu pravnu pomoć u cilju identifikacije i procesuiranja osumnjičenog iz Poljske.

Ističemo da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale prijeteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex i da su o svemu obaviješteni naši inostrani partneri od kojih očekujemo i adekvatnu reakciju. Ministarstvo unutrašnjih poslova utvrdilo je ranije da su prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama stizale pretežno iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, takođe, rasvijetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih. Republika Srbija je meta specijalnog rata, ali će izdržati sve pritiske i hakerske napade, baš kao i druge države koje se suočavaju sa identičnim slučajevima prijetnji o postavljenim bombama.

Izvor:Mondo/Foto:KURIR/NENAD KOSTIĆ