Učenici Poljoprivredno – medicinske škole promovisali ono što su naučili

09.05.2023. - Aktuelno

 

Učenici bijeljinske Poljoprivredno – medicinske škole pripremili su u galeriji Centra za kulturu “Semberija” zanimljivu izložbu i promociju svega onoga što rade i uče u svojoj školi tokom trogodišnjeg i četvorogodišnjeg školovanja.

Budući agrotehničari, veterinarski i prehrambeni tehničari, agroprerađivači, prehrambeni prerađivači i pekari, te medicinski i farmaceutski tehničari i frizeri, na jednom mjestu su izložili sve ono što mogu  naučiti i praktično raditi nakon srednjoškolskog školovanja.

Grujo Andrić, učenik treće godine Poljoprivredno – medicinske škole, školuje se za veterinarskog tehničara, kaže da učenici mogu puno toga da nauče u ovoj školi i da se osposobe za rad u privredi.

“Škola ima vlastitu farmu, plastenike, pekaru, gdje se puno toga može naučiti. U našoj školi se priprema odličan sir od mlijeka krava sa naše farme. Pekari pripremaju odličnu picu i brojne druge pekarske proizvode. U plastenicima proizvodimo  povrće. Imamo voćnjak u kojem se uzgaja voće. Tu su i likeri, rakije koje se proizvode od našeg voća”, kaže učenik Grujo Andrić.

Marija Mirković, učenica trećeg razreda, budući prehrambeni tehničar, kaže da je u školi naučila pripremanje više vrsta sireva.

Rada Jevremović, takođe, učenica trećeg razreda, kaže da na praksi uče o spravljanju kvalitetnih sireva, ali, da je najvažnije to da stiču radne navike.

“Većina nas će se opredjeljivati i za nastavak studija, za neke prehrambene smjerove. Interesuju nas zanimanja i profesije koje će nam omogućiti brzo zaposlenje”, kaže ova učenica.

Bijeljina.com