U Srpskoj proljećne temperature i za Božić

03.01.2023. - Aktuelno

U Republici Srpskoj će za Božić biti toplo vrijeme za ovo doba godine uz sunčane periode i umjerenu oblačnost, sa maksimalnom temperaturom vazduha do 15 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorlološkog zavoda.

Meteorolozi za sutra ujutru i prije podne najavljuju pretežno oblačno, oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla, dok će na jugu Hercegovine biti pretežno sunčano.

Tokom dana uslijediće postepeno razvedravanje uz sunčane periode, prvo na sjeveru i zapadu, a do kraja dana u većini predjela.

Vjetar će biti slab i promjenljiv ili sjeverni.

Minimalna temperatura vazduha biće od tri do osam, u višim predjelima od nula stepeni Celzijusovih, a maksimalna dnevna od sedam do 12, na jugu oko 15, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova.

U četvrtak, 5. januara, biće pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a magla će se na sjeveru duž rijeke Save i ponegdje na jugoistoku zadržati i tokom dana uz svježije vrijeme.

Minimalna temperatura vazduha od jedan do šest, u višim predjelima od minus dva stepena, a maksimalna dnevna od devet do 15, u mjestima sa maglom od pet stepeni Celzijusovih.

U petak, 6. januara, na Badnji dan jutro biće pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i jugoistoku magla, a tokom dana pretežno sunčano i toplo.

Magla će se ponegdje na sjeveru duž Save i na jugoistoku zadržavati i tokom dana uz svježije vrijeme. Uveče će doći do postepenog naoblačenja sa istoka.

Minimalna temperatura vazduha biće od jedan do šest, u višim predjelima od minus dva stepena, a maksimalna od 10 do 16, u mjestima sa maglom od pet stepeni Celzijusovih.

Izvor:Agencije/Foto:Bijeljina.com