U SDS ljuti na Trivićevu, Miličević joj poručio da je prešla crvenu liniju

23.05.2023. - Aktuelno

Dan prije održavanja Skupštine Narodnog fronta objaviti prelijetanje narodnog poslanika SDS u NF je jasna poruka Jelene Trivić Srpskoj demokratskoj stranci, istakao je dr Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke.

Na neke ranije prelaske iz SDS sam ostao suzdržan i strpljiv ali je sada crvena linija pređena. SDS i ja lično smo pružili Jeleni Trivić, kao zajedničkom opozicionom kandidatu za predsjednika Republike Srpske, jasnu, iskrenu i maksimalnu podršku širom Republike Srpske. Njenu kampanju je iznijela SDS uz podršku PDP i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, ali svi znaju da te kampanje bez SDS ne bi moglo uopšte biti – saopštio je Miličević.

Kako kaže, tako je bilo i sa organizacijom protesta koji su održani u Banjaluci poslije izbora, a kojih bez SDS ne bi ni bilo moguće organizovati.

Miličević ističe da je koristio svaku moguću priliku da  javno kaže da usitnjavanje opozicionog djelovanja samo koristi trenutnoj vlasti u Republici Srpskoj, ali da to neki nisu željeli shvatiti niti čuti, zaslijepljeni svojim ličnim ambicijama.

– Napraviti političku partiju kao simbiozu političkih nezadovoljnika iz različitih političkih partija koji nisu ostvarili svoje lične ambicije, koje su često u potpunom neskladu sa njihovim objektivnim sposobnostima  i očekivati da oni budu snaga koja će promijeniti ovu nakaradnu vlast u Republiku Srpsku, je naivnost i potpuna zabluda – smatra v.d. predsjednika SDS.

Miličević je poručio da bez obzira na sadašnje stanje opozicije Srpska demokratska stranka nastavlja jasnim  putem, a to je beskompromisna borba protiv trenutne vlasti te očuvanje teritorije i nadležnosti Republike Srpske.

– Srpsku demokratsku stranku nije uspio uništiti ni visoki predstavnik, ni američke sankcije, ni Milorad Dodik, ni silne gomile novca kojom su kupovali preletače iz SDS i od njih pravili razne stranke. Međusobna nerazumijevanja unutar opozicije u ovom momentu stvaraju odličnu atmosferu za ostanak  na vlasti SNSD i njihovih koalicionih partnera. Srpska demokratska stranka se nada da još uvijek ima vremena, mudrosti i želje da opozicija krene zajedničkim putem rušenja trenutne vlasti, a ne putem međusobnog podrivanja – aključio je Miličević.

Nakon što je Aleksandar Trninić, poslanik SDS u NSRS danas prešao u NF Jelene Trivić, brojni funkcioneri SDS ogorčeno su reagovali i na društvenim mrežama.

-SDS ti puni dvorane, PDP plaća troškove, iza Vukanove popularnosti se kriješ, kupiš papke sa svih strana i onda kažeš za sebe da si ultra opozicija. Nisi ti ništa do politički lešinar bez grama principa – napisao je Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije SDS.

Članica Glavnog odbora SDS, Aleksandra Pandurević, gotovo proročki je prije nekoliko dana najavljivala nove političke preletače. Danas kaže da se taj stati tvit oživotvorio u Trniniću.

– Zbog tog proletera, protjerani su ljudi koji su živjeli za SDS, poput Dejana Kojića. Otjeraš profesora zbog proletera. Prvo pokaži i dokaži lojalnost stranci, pa onda možeš biti ‘neko i nešto’ – napisala je na Tviteru.

 

izvor:SrpskaInfo/FOTO:SDS