U RS na nekoliko mjesta izbori počeli sa zakašnjenjem

02.10.2022.

U opštini Kostajnica dva biračka mjesta otvorena su sa zakašnjenjem, a ostalih 12 na vrijeme, u 7 sati, rekla je Srni predsjednica Opštinske izborne komisije Mirjana Krnjajić.

Ona je istakla da je zbog prebrojavanja glasačkih listića biračko mjesto Kino jedan otvoreno sa pet minuta zakašnjenja, a biračko mjesto Kino dva sa 15 minuta kašnjenja.

Pravo glasa ima 4.891 birač.

– Imamo 13 redovnih biračkih mjesta i jedno za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formiran je i jedan mobilni tim – navela je Krnjajić.

Putem pošte moći će da glasa 85 osoba, dok su za glasanje u odsustvu evidentirane dvije. Uz pomoć mobilnog tima moći će glasati 47 birača.

Pravo glasa

Jedno biračko mjesto u opštini Šipovo jutros nije otvoreno na vrijeme zbog kašnjenja jednog člana, rekla je Srni predsjednica Opštinske izborne komisije Vida Rakita.

U Šipovu je otvoreno 20 redovnih biračkih mjesta i jedno za glasanje u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima.

Na biračkom spisku za područje opštine Šipovo registrirano je 10.528 glasača koji imaju pravo glasa na ovim izborima.

U općini Istočno Novo Sarajevo većina biračkih mjesta jutros je otvorena na vrijeme, osim dva sa većim brojem glasača na kojima se kasnilo zbog prebrojavanja glasačkih listića, rečeno je Srni iz Opštinske izborne komisije.

Većina mjesta otvorena je u 7 sati.

Glasanje u odsustvu

Pravo glasa u opštini Istočno Novo Sarajevo ima 11.257 birača.

Za njih je danas otvoreno 15 redovnih biračkih mjesta, te jedno za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima i glasanje u odsustvu, a angažirana su i dva mobilna tima.

U opštini Bosanski Novi na vrijeme je otvoreno 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, dok biračko mjesto u Hozićima nije otvoreno u 7 sati zbog provjeravanja izbornog materijala, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Ljuban Knežević.

Knežević je pojasnio da u Hozićima članovi biračkog odbora provjeravaju izborni materijal.

Sa kašnjenjem su počela i pojedina birališta u Novom Goraždu, Trebinju,Čelincu,Zvorniku i Foči.

izvor:Avaz/FOTO:Avaz