U Bijeljini nisu otvorena četiri biračka mjesta

02.10.2022. - Aktuelno

Sedam biračkih mjesta u Republici Srpskoj još nije otvoreno od ukupno 2.140 birališta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Iz MUP-a su naveli da je riječ o po jednom biračkom mjestu na području policijskih uprava /PU/ Prijedor, Zvornik i Banjaluka i četiri biračka mjesta na području PU Bijeljina.

Iz MUP-a ističu da se proces glasanja odvija mirno, bez incidenata.

“Zbog održavanja opštih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske /referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju/ rade danas do 19.00 časova”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da je zbog izbora ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske naredio zabranu prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju od ponoći do sutra ujutro u 6.00 časova.

“Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice danas neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. Na području Republike Srpske zabranjen je i saobraćaj za teretna motorna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone”, navodi se u saopštenju.

 

FOTO:Nezavisne