Treća smotra oldtajmera iz regiona | Bijeljina.com

Treća smotra oldtajmera iz regiona

06.08.2022.

Oldtajmer klub “Bijeljina”, uz saradnju sa Gradskom upravom Bijeljina, a povodom ovogodišnjih  Pantelinskih svečanosti, organizovao je najbrojniju smotru oldtajmera do sada na Gradskom trgu u Bijeljini.

Bojan Stajić, predsjednik Oldtajmer kluba “Bijeljina”, koji postoji od 2012. godine, kaže da se na ovogodišnjoj smotri oldtajmera pojavilo sedamdesetak modela automobila iz različitih vremenskih epoha.

 

“Imamo izuzetno dobru saradnju sa Oldajmer klubom “Beograd”, a ovdje su danas vlasnici starih automobila iz Srbije, Makedonije, Austrije, Hrvatske, Slovenije. Posjetiocima je najinteresantniji  automobil “dodž” iz 1921. godine, star 101 godinu.

 

Tu je i “Mercedes” iz 1947. godine, stari “ostin” i brojni drugi zanimljivi modeli. Ostvarili smo svoj cilj, da na ovu treću smotru oldtajmera dovedemo puno zanimljivih automobila”, kaže Stajić.

 

Posjetioci su, s posebno izraženom  nostalgijom, veliko interesovanje pokazali prema starom dobrom “fići” i “stojadinu”,  “Zastavinim” automobilima koji su predstavljali simbol dinamičnog privrednog razvoja  prethodne nam otadžbine, uz koje su rasle i stasavale brojne generacije iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

 

Ništa manje pažnje nisu izazvale ni stare dobre “bube”, “ renoi”, “Fiatova” i druga vozila.

Bijeljina.com