Sutra predstavljanje projekta Gradske sportske dvorane

13.03.2023. - Aktuelno

Posle decenijskih rasprava i najava, prvi korak ka izgradnji Gradske sportske dvorane u Bijeljini je završen – izrađen je projekat dvorane, a javna prezentacija projekta biće održana u utorak, 14. marta 2023. godine.

Izrada ovog važnog i složenog projekta bila je povjerena Direkciji za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina čiji stručnjaci su uložili veliki napor da uspješno završe ovaj složen posao, u čemu su učestvovali inženjeri arhitekture, hidrotehnike, elektro-tehnike, mašinstva i drugi. Prije same izrade projekta, bilo je neophodno sprovesti ažuriranje geodetskih podloga, izraditi geomehaničke elaborate i utvrditi projektni zadatak, što je sve zajedno iziskivalo skoro godinu dana posla. Koliki je napor uložen jasnije je kad se zna da je Direkcija uporedo radila i na drugim projektima od kojih se po značaju izdvaja projekat rekonstrukcije Račanske ulice.

Predviđeno je da dvorana bude izgrađena u neposrednoj blizini Gradskog stadiona čime će biti zaokružen najveći sportski kompleks u Bijeljini. Prema projektu, dvorana će imati tri etaže, na ukupnoj površini od 4.217 metara kvadratnih – u prizemlju će se nalaziti ulazni prostor, biletarnica, podtribinski prostor, svlačionice, teretane i pomoćne prostorije, na prvom spratu su predviđene tribine, kafe bar i toaleti, a na drugom spratu sala za konferencije, televizijska snimanja i kancelarije.

Raspisvanje javne nabavke za izbor izvođača za izgradnju Gradske dvorane je planirano za ovu godinu.

Prezentacija će biti održana u Velikoj sali u glavnoj zgradi Gradske uprave grada Bijeljina, sa početkom u 12.00 časova.

Izvor:Gradskauprava