Na pojedinim dionicama učestali odroni

17.05.2022.

Na većini putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija nesmetano, osim na dionicama gdje se izvode radovi, a mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle na području Foče, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.
Iz Saveza upozoravaju i na učestale odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnim putevima Bijeljina-Brčko i Bijeljina-Banj Brdo danas će se saobraćaj odvijati usporeno zbog košenja putnog pojasa.

Radovi se izvode na putevima Lamovita-Ivanjska, Stari Ugljevik-Glavičice, Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča jedan i Šešlije-Johovac, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Rudanka-Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na granici Brodar-Rudo, a za ostala vozila je ograničen na 20 kilometara na sat.

Na dionicama Polje-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, kao i Šipovo-Novo Selo i Jezero-Šipovo biće polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminiranja.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom na dionici puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje, Ukrina-Gornja Vijaka, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Danas od 12.00 do 14.00 časova kretaće se konvoj od pet vozila koji će prevoziti vangabaritni transport na relaciji Granični prelaz Šamac-Karuše, a prevoz je aktuelan i na putevima Brčko-Lepenica, Ledenice-Crkvine-Šamac, pa vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, dok je na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku su radovi u tunelu “1. mart” na dionici auto-puta Zenica jug-Lašva, pa je saobraćaj u smjeru Zenica-Lašva obustavljen, a vozila saobraćaju dvosmjerno suprotnom stranom auto-puta.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu “Skela”, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a noću se saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/ i Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor:SSrna/FOTO:hercegovina Info