SNSD ne da RSS-u tražene pozicije? | Bijeljina.com

SNSD ne da RSS-u tražene pozicije?

05.03.2023.

Područni centar Poreske uprave RS, nakon povratka Dušana Vulovića s odmora, vodiće, kako nezvanično saznajemo,  Vladimir Dakić (SNSD). To, praktično, znači da SNSD nije prihvatio ultimatum Republičke stranke Srpske u Bijeljini, te da će, ukoliko opoziv uspije, biti više kandidata za gradonačelnika.

 

Evo šta su tražili od SNSD

Kako smo, opet nezvanično, saznali od dobro obaviještenih u bijeljinske političke prilike, Republička stranka Srpske i njen lider Slavenko Ristić od Gradskog odbora SNSD-a i Koalicije partija “Dogovor za Bijeljinu” tražili su mjesto direktora u Područnom centru Poreske uprave RS u Bijeljini, mjesto zamjenika direktora u Fondu PiO RS, te dvije direktorske funkcije u javnim preduzećima.

“Grad” i pozajmica – hoće li biti plata?

Koliko je nama poznato, dobili su mjesto direktora u preduzeću “Grad” A.D. i na tu funkciju je imenovan Ratomir Draganić. Nezadovoljstvo Republičke stranke Srpske time nije bilo ublaženo, jer ono što je bilo obećano, nije ispunjeno. Što se tiče preduzeća “Grad”, navodno je tražena pozajmica od 300.000 KM od Kompenzacionog fonda RS, ali ta sredstva do sada nisu uplaćena, te bi mogla doći u pitanje isplata plata radnicima. Zbog toga nije isključeno, ukoliko neki od navedenih zahtjeva u međuvremenu ne bude ispunjen, da se na vanrednim izvorima za gradonačelnika Bijeljine, opet pod uslovom da referendum za Petrovićev opoziv uspije, pojavi više kandidata za gradonačelnika. Zbog toga nije isključeno, ukoliko neki od navedenih zahtjeva u međuvremenu ne bude ispunjen, da se na vanrednim izvorima za gradonačelnika Bijeljine, opet pod uslovom da referendum za Petrovićev opoziv uspije, pojavi više kandidata za gradonačelnika.

Neće pola mandata?

Prema nekim našim saznanjima, Slavenko Ristić nije bio zainteresovan za eventualno kandidovanje za pola mandata, ali bi, svakako, iskazao interesovanje za isticanje kandidature za gradonačelnika na redovnim lokalnim izborima 2024. godine. Sve je, naravno, još uvijek u sferi projekcija i nagađanja, jer zvaničnih odluka stranačkih organa još uvijek nema.

 

Bijeljina.com/FOTO:Aleksandar Golić/Bijeljina.clm