Skinuto više tačaka dnevnog reda 

18.05.2023. - Aktuelno

Sjednica Skupštine grada Bijeljina danas je počela polaganjem zakletve novog odbornika Dragiše Tanackovića. Iz sadržaja ranije pripremljenog dnevnog reda skinuto je više tačaka koje su bile planirane za razmatranje na današnjoj sjednici.  

S obzirom na to da sjednici ne prisustvuje gradonačelnik Ljubiša Petrović, kao predlagač izvještaja o radu gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu, a nije se pojavio niko iz Gradske uprave ko je ovlašten u ime predlagača za ovu tačku dnevnog reda, odlučeno je da  se ova tačka skine s današnjeg dnevnog reda. Odbornici skupštinske većine, uz izdvojeno mišljenje odbornika PDP-a i SDS-a, usaglasili su stav da se, ipak, razmatraju tačke koje su od važnosti za funkcionisanje grada, pogotovo tamo gdje bi mogle nastupiti štetne posljedice po grad, ukoliko se o njima pravovremeno ne raspravlja i ne donese odgovarajuća odluka. 

Odbornici su izglasali i prijedlog o skidanju s dnevnog reda više godišnjih izvještaja o radu i planova rada ustanova i institucija, kao što su izvještaji o radu, finansijski izvještaji i planovi rada za ovu godinu Muzeja Semberija, Centra za kulturu, Direkcije za izgradnju i razvoj grada, Doma zdravlja, Javnog preduzeća JIP “SiM”, Centra za socijalni rad, SKUD-a “Semberija” i Gradske toplane. O ovim izvještajima raspravljaće se na posebnoj tematskoj sjednici Skupštine grada. 

S obzirom na to da je direktor Javnog informativnog preduzeća “Semberije i Majevice” Zoran Zekanović podnio ostavku na direktorsku funkciju, s dnevnog reda današnje sjednice skinuta je i tačka o promjeni pravnog statusa JiP “SiM”.

 

Bijeljina.com