Semberski ugostitelji spremni za novogodišnju noć

05.12.2022.

Jedna teška godina, puna neizvjesnosti, trauma, poskupljenja hrane, inflatornih skokova, divljanja cijena nekretnina skoro da je iza nas. Mnogi kažu, nikako da se okonča. 

Iako je do Nove godine i Novogodišnje noći ostalo još dvadeset i pet dana, semberski ugostitelji uveliko se pripremaju za doček gostiju, kako domaćih, tako i onih koji će doći iz Srbije, Slovenije i brojnih zapadnoevropskih zemalja. Na Gradskom trgu u Bijeljini, tako je bar najavio gradonačelnik Ljubiša Petrović na svom fejsbuk profilu, Bijeljince će zabavljati grupa “Kerber”.

U Etno selu “Stanišići” rekoše nam da doček “najluđe” noći organizuju na dvije lokacije, u Konobi i u svečanom salonu “Moskva”. U Konobi će goste zabavljati lokalni bend “Kazablanka”, dok će goste u salonu “Moskva” zabavljati “Bambi bend” iz Srbije.

Ono najvažnije, cijena svečane novogodišnje večere je 120 KM po osobi, sa aperitivom i kafom.  Već su primljene brojne rezervacije iz Srbije i Slovenije, kažu nam u Etno selu “Stanišići”.

 U restoranu “Semberski salaš”, koji se nalazi preko puta Etno sela, situacija je nešto drugačija.

I u ovom ugostiteljskom objektu doček Nove godine priprema se na dvije lokacije, u svečanom salonu i u restoranu. Cijena dočeka, koji podrazumijeva bogatu novogodišnju trpezu, kako nam reče menadžer Nikola Kuridža, po osobi iznosi 75 KM. U restoranu će goste zabavljati “Enigma bend”, dok će goste u svečanom salonu zabavljati “Kvadro bend”. Nikola Kuridža nam reče da očekuju oko dvije stotine gostiju.

Da će gostiju biti, potvrđuju i već popunjene rezervacije za hotel “Intergaj”. Rekoše nam da su ostale nepopunjene samo dvije dvokrevetne sobe, po cijeni od 150 KM i pet jednokrevetnih soba, po cijeni od 45 KM, sa doručkom, naravno.  Najavljeno je, rekoše nam,  puno gostiju iz Srbije.

Zanimljiva je i ponuda bijeljinskog Hotela “Drina”, koji doček Novogodišnje noći organizuje po cijeni od 100 KM po osobi. Goste će zabavljati orkestar Dragana Zarića. Ponuda podrazumijeva predjelo, večeru, desert i neograničeno konzumiranje određenog pića. Stanislava Lukić, menadžer u Hotelu “Drina”, kaže da očekuju oko 300  gostiju, te da gostima nude nezaboravan provod. 

 Mladi će Novogodišnju noć proslavljati i u brojnim bijeljinskim kafićima. Organizovanog dočeka nema, ali u  restoranu “Flamingo” nam rekoše da pripremaju noćnu žurku na kojoj očekuju stotinjak gostiju. Rezervacija po osobi iznosi 50 KM.

Bijeljina.com/Foto:Popustore.rs