Sajam turizma i gastrokulture “Bijeljina-turist 2022”

27.05.2022.

U Bijeljini je danas otvoren dvodnevni Međunarodni sajam turizma i gastrokulture “Bijeljina-turist 2022”, a na sajmu se,ove godine, predstavilo više od 70 izlagača iz BiH,  Crne Gore i Hrvatske.

Turističku ponudu  predstavile  su brojene turističke organizacije iz naše i zemalja regiona, a na ništa manje bogatoj gastronomskoj ponudi izlagači su mogli vidjeti proizvode od  mlijeka, mesa,ali i stara tradicionalna jela.

Dragan Tešić ,portparol Turističke organizacije Bijeljine rekao je da “semberski kraj ima svoje potencijale, tradiciju, kulturu, te da će se u narednom periodu raditi na njihovom unapređenju.

Sajam je otvorio direktor Turističke organizacije RS Miodrag Lončarević, istakavši pri tom da su ” ovakvi događaji od velikog značaja, posebno nakon dvogodišnje pauze koja je najviše pogodila sektor turizma.”

ove godine, RS ima 42,5 odsto više posjeta u odnosu na isti period prošle godine i više od 35 odsto noćenja.

Prema riječima Lončarevića ” svaki grad i opština u Republici Srpskoj trude se da postanu turistički brend,  poboljšanjem turističkih potencijala, infrastrukture, kao i edukacijom građana”

Organizator Sajma je Turistička organizacija grada Bijeljina, a pokrovitelj Grad Bijeljina.

bijeljina.com