Reagovali iz Ministarstva prosvjete zbog slučaja iz Kneževa

15.09.2023. - Aktuelno

Iz Ministarstva prosvjete i kulture su danas reagovali na vijest da je profesor škole iz Kneževa osumnjičen da je izvršio obljubu učenice.

Ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić kazala je da ministarstvo osuđuje ovakve pojave, te da očekuje i insistira na brzoj intervenciji svih nadležnih organa. 

“Ministarstvo prosvjete i kulture najoštrije osuđuje sve pojave neprimjerenog ponašanja u vaspitno-obrazovnim ustanovama. Događaj u Kneževu koji me je istinski potresao je nešto što predstavlja najstrašniju manifestaciju neprimjerenog odnosa prema djeci i omladini. Očekujem i insistiram na brzoj intervenciji svih nadležnih organa, kako bi se utvrdile sve činjenice i kako bi sistem reagovao na odgovarajući način. Napominjem još jednom da Ministarstvo zastupa stav nulte tolerancije na ovakve pojave“, rekla je ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić.

Predložen pritvor

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka juče je saopšteno da je za Z.M. (57) iz Kneževa predložen pritvor zbog sumnje počinio krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina na štetu šesnaestogodišnjakinje.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo”, naveli su iz Tužilaštva.    

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kotor Varoš.

Banjaluka.com