Radnik podnio krivičnu prijavu protiv Neškovića

23.08.2022. - Aktuelno

Advokat iz Banjaluke Vladimir Dragičević koji zastupa Nebojšu Čvrgića iz Bijeljine podnio je krivičnu prijavu protiv Dragana Neškovića i kompanije “Nešković d.o.o”, zbog incidenta koji se dogodio na jednoj “Nešković” pumpi, a koji su zabilježile nadzorne kamere.

Čvrgić je bio angažovan kao radnik na pumpi u Bijeljini kada je došlo do pomenutog incidenta čiji snimak je dospio u javnost.

– Ovakvim ponašanjem Dragan Nešković izvršio je krivično djela iz člana 362. Krivičnog zakonika Republike Srpske jer je izvršio nasilje nad oštećenim na način što ga je grubo vrijeđao i zlostavljao, a pri tom teško narušio javni red i mir jer se sve dogodilo na radnom mjestu, u radno vrijeme – navodi se u prijavi, piše Mondo.

Takođe, Čvrgićev pravni zastupnik smatra da je Nešković svojim ponašanjem ispoljio ponižavajuće postupanje koji ima karakter zlostavljanja i povrede ljudskog dostojanstva što predstavlja krivično djelo “Zlostavljanje na radu”.

U krivičnoj prijavi piše i da Čvrgić nije bio prijavljen kao radnik, da s njim nije bio zaključen Ugovor o radu niti je bio prijavljen na bilo koji vid obaveznog osiguranja što je takođe krivično djelo.

Podsjetimo, na Fejsbuk stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” nedavno je objavljen video snimak na kojem se vidi napad na radnika na benzinskoj pumpi “Nešković” u Bijeljini, na kojem ga muškarac prvo gađa čašom, a potom na izlazu tjera da skine radnu majicu.

 

izvor:SrpskaInfo/FOTO:CRNA LISTA POSLODAVACA REPUBLIKE SRPSKE/FACEBOOK/SCREENSHOT