Protiv prijedloga za poskupljenje glasalo 20 odbornika 

18.05.2023. - Aktuelno

Odbornici Skupštine grada Bijeljina nisu danas izglasali prijedlog menadžmenta preduzeća “Komunalac” o povećanju cijene usluge odvoza komunalnog otpada za 20 odsto. 

 

 Većina odborničkih diskusija svela se na stav, da je nedopustivo da se sjednici na kojoj se raspravlja o povećanju cijena usluga, u ime “Komunalca” kao predlagača,  niko ne pojavi da obrazloži takav prijedlog. 

Ukazano je na činjenicu da se u proteklim godinama količina prikupljenog komunalnog otpada nije značajno povećavala, ali se povećavao broj novoprimljenih radnika u “Komunalcu”. 

 S obzirom na to da je Skupština grada u međuvremenu izglasala amandman da se “Komunalcu” pomogne sa 300.000 KM iz gradskog budžeta da bi se stabilizovalo poslovanje u ovom komunalnom preduzeću I redovno isplaćivale plate radnicima, postavljeno je i pitanje Gradskoj upravi, zbog čega ta sredstva nisu uplaćena “Komunalcu”. S obzirom na to da je povećana i budžetska stavka za održavanje zelenih površina u gradu sa 800.000 KM na million KM, naglašeno je da  da se od menadžmenta preduzeća “Komunalac” očekivalo da domaćinskim poslovanjem i racionalizacijom troškova poslovanja stabilizuje rad ovog preduzeća. 

Ukazano je i na mogućnost korištenja sredstava iz evropskih fondova za jačanje kapaciteta u komunalnoj oblasti i zaštiti životne sredine, što “Komunalac” nije pokušao da iskoristi u proteklom periodu. 

 

Bijeljina.com