Prnjavorčanin optužen za nesreću u kojoj je poginula četvoročlana porodica iz Srbije

05.04.2024. - Aktuelno

Boban Đekić (27) iz Prnjavora optužen je za tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila u avgustu prošle godine, a u kojoj su poginula četiri člana porodice Jovanović iz Srbije.

U nesreći su život izgubili Aleksandar Jovanović (19), Dejan Jovanović (23) i dijete S.J. (7) svi iz Mačvanske Mitrovice, te Vidosava Jovanović (49) iz mjesta Klenak, Ruma.

Prema navodima iz optužnice do saobraćajne nesreće je došlo 27. avgusta 2023. godine oko 20.30 časova u mjestu Donji Štrpci u Prnjavoru.

Đekić je upravljao autom marke „volkswagen passat” i kretao se iz pravca Dervente ka Prnjavoru, u stanju srednjeg pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,73 g/kg i nedozvoljenom brzinom od oko 142 km/h, iako je dozvoljena brzina na toj dionici puta 80 km/h.

“Bio je svjestan da vozeći pod dejstvom alkohola i pri nedozvoljenoj brzini može izazvati opasnost za živote ljudi i pristao na takvu posljedicu”, navodi se u optužnici.

Istaknuto je da je došao u blizinu raskrsnice sa lokalnim putem Štrpci – Glogovac, u vrijeme kada se u istom pravcu i istom saobraćajnom trakom ispred njega, sa namjerom da skrene ulijevo na autobusko stajalište, kretalo vozilo „peugeot 206“, a koje na zadnjoj strani nije imalo uključenu svjetlosnu signalizaciju.

Automobil je gurao Aleksandar Jovanović koji se kretao pješke i nije imao svjetloodbojni prsluk, dok je na mjestu vozača bio Dejan Jovanović čija vrata su bila otvorena, a na zadnjim sjedištima su se nalazile Vidosava Jovanović i sedmogodišnje dijete S. J.

“Bez kočenja je prednjim desnim dijelom svog vozila udario pješaka i gotovo istovremeno vozilom udario u zadnji lijevi dio „peugeot-a“, navodi se.

Aleksandar Jovanović je na mjestu poginuo, dok je vozač Dejan Jovanović ispao iz vozila na kolovoz, a usljed teških povreda koje je zadobio, preminuo je narednog dana.

Vidosava Jovanović i dijete su ostali zaglavljeni u „peugeot-u”. Žena je preminula u kolima hitne pomoći, a dijete tokom transporta iz Doma zdravlja Prnjavor u Univerzitetsko-klinički centar RS u Banjaluci.

Izvor: Mondo