Pritvorena osumnjičena za trovanje koleginice u Pedagoškom zavodu

23.12.2022. - Aktuelno

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor radnici Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske Nini Ninković (57) koju terete za pokušaj ubistva radne koleginice i šefice Slađane T. kojoj je u kafu sipala “mravocid” i natrijev hipoklorit, koji je jedan od sastojaka sredstva za čišćenje “domestos”, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Branilac Ninkovićeve, advokat Branko Gudalo kazao je da je pritvor njegovoj klijentici određen zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na dokaze i svjedoke. Gudalo je najavio da će uložiti žalbu na odluku suda jer smatra da ne postoje zakonski uslovi za  određivanje pritvora.

“Nisam dobio dokaze u ovom slučaju i nisam ih stigao provjeriti tako dane mogu da govorim više detalja. Tek kada dobijem i proučim dokaze moći nešto više da kažem”, rekao je Gudalo.

Prema informacijama Glasa Srpske, Ninkovićeva je odlučila da otruje šeficu zbog problema koje je imala na poslu, a navodno je pričala i da trpi mobing.

Ona je mravocid i domestos u kafu  svoje šefice stavila u tri navrata i to 8. 9. i 21. decembra. Izvor blizak istrazi je kazao da je pomenuta Slađana T. osjetila čudan miris kafe i okusu te je zbog nekih ranijih nesuglasica  posumnjala da je neko možda truje pa je slučaj prijavljen policiji.

“Nakon toga istražioci su organizovali praćenje ponašnja osumnjičene  i postavljena je kamera u kancelariji. Video nadzor je 21. decembra snimio Ninkovićevu kako nešto sipa u kafu namijenjenu S.T.  pa je uhapšena. Kasnije je analiziran sadržaj iz šalice te je utvrđeno da je u njoj bilo mravocid i natrijev hipoklorit”, rekao je izvor Glasa Srpske.

Oštećena Slađana  T. na svu sreću nije pretrpjela teže posljedice zbog trovanja niti je bila hospitalizovana.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, navodeći inicijale, ranije saopšteno da Ninkovićevu terete da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S. materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života.

“Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage”, navode iz Tužilaštva.

Ninkovićeva je jedno vrijeme bila načelnica Odjeljenja za osnovno obrazovanje, dok je njena koleginica koju je trovala S. T. zaposlena na mjestu načelnika Sektora za obrazovanje.

Republički pedagoški zavod Republike Srpske pokrenuo je disciplinski postupak protiv zaposlene u ovoj ustanovi Nine Ninković koja je osumnjičena za pokušaj ubistva radne koleginice.

U saopštenju iz Republičkog pedagoškog zavoda navodi se da će do okončanja disciplinskog postupka Ninkovićeva biti udaljena sa radnog mjesta.

“O svemu navedenom informisano je Ministarstvo prosvjete i kulture”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Glassrpske/ N.T.