Prijem za šampione u takmičenju iz pružanja prve pomoći | Bijeljina.com

Prijem za šampione u takmičenju iz pružanja prve pomoći

07.06.2022.

Gradonačelnik LJubiša Petrović organizovao je danas prijem za volontere Gradske organizacije Crvnog krsta Bijeljina, koji su nedavno na republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći na Palama, osvojili prvo mjesto.

„Gradska organizacija Crvenog krsta u Bijeljini je ponos Grada, jer iza nje stoje veliki rezultati kada je riječ o humanitarnom radu. Ono što njihov uspjeh čini još većim jesu otežani uslovi u kojima funkcionišu, počevši od prostorija u kojima rade i opreme koju koriste za pružanje prve pomoći. Zato smo im danas obećali pomoć za nabavku opreme za pružanje prve pomoći, da bi u poboljšanim uslovima i sa neophodnim materijalno-tehničkim sredstvima što bolje se pripremili za prvenstvo BiH na jesen ove godine“, poručio je Petrović i dodao da će Gradska uprava i ubuduće graditi partnerski odnos sa bijeljinskim Crvenim krstom.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina Perica Gligić istakao je zadovoljstvo zbog osvojenog prvog mjesta na takmičenju i podsjetio da ova organizacija, osim reagovanja u kriznim situacijama, provodi i redovne aktivnosti kada je riječ o obuci volontera.

Volonterka Rada Bojanić kaže da je veoma ponosna zbog osvojenog prvog mjesta na republičkom takmičenju.

„Takmičenje nije bilo lako, ali smo veoma srećni zbog uspjeha. Osim toga, uvijek nastojimo da budemo bolji i humaniji ljudi i da uspješno provodimo akcije Crvenog krsta. Ovo je bilo takmičenje iz pružanja prve pomoći kao što je brzo reagovanje u kriznim situacijama, da bismo što uspješnije odgovorili zadacima u realnom životu“, pojasnila je Bojanićeva.

Predstavnik Omladine Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina Luka Milošević poručio je da je posljednji uspjeh bijeljinskih volontera dokaz da se trud isplati, uprkos teškim uslovima u kojima radi ova organizacija.

„Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi koji su prepoznali naš rad i trud i pozvali nas da razgovaramo o rješavanju problema koje imamo u svom radu, što nije bio slučaj ranijih godina. Ti problemi prevashodno se odnose na loše uslove u prostorijama koje koristimo. Dobili smo podršku Gradske uprave da riješimo taj problem. Gradonačelnik nam je, takođe, obećao i pomoć za opremu, da bismo unaprijedili rad i program prve pomoći“, istakao je Milošević i pozvao mlade i sve građane koji žele da se pridruže Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, s ciljem zajedničkog činjenja dobrih djela.