Prekinuto suđenje Miki Aleksiću zbog dojave o bombi

23.06.2022.

U Višem sudu u Beogradu danas je poslije jednog sata, zbog dojave o bombi, prekinuto suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Aleksić je danas nastavio iznošenje odbrane na četvrtom suđenju za redom, tvrdeći da je on pored oštećenih jedini očevidac krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

miki

On je pričao o glumici Ivi Ilinčić, jednoj od oštećenih djevojaka, te je svoje danasnje izlaganje nazvao “Iva Ilinćić, epizoda izgubljena u vremenu”.

Tvrdio je da je Ilinćić često mijenjala vremena događaja za koje se on tereti, te da je to zapravo djelo njenih “iskrivljenih lažnih sećanja”.

On je detaljno osporavao sve navode tužilaštva, tvrdeći da je tužilac dopisivala izjave oštećene Ilinčić.

Sudija Zoran Božović je, kao i na prethodnim ročištima, više puta upozorio Alekića da se pridržava teme i da bude koncizan, te da ne čita izjave vještaka i oštećene.

Sljedeće suđenje zakazano je za 12. septembar.

Aleksić je na suđenje u zgradu Palate pravde došao sa advokatom i suprugom, a ispred su ga, kao i prethodni put, sačekali aktivisti sa transparentima na kojima piše ” pravda za žrtve kazna za počinioce” i “Verujemo Mileni Radulović”.

On je sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra prošle godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamijenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. martaukinut i kućni pritvor.

Izvor: Agencije