Povremene obustave saobraćaja

17.06.2022.

Uslovi za vožnju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su povoljni, sporije se vozi na mjestima gdje se izvode radovi, pa se vozačima savjetuje da na tim mjestima povećaju pažnju i budu oprezni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Obustavljen je saobraćaj zbog radova na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka, dionica Ivanjska-Dragočaj, a vozila se preusmjeravaju na regionalni put Omarska-Bronzani Majdan-Banjaluka.
Pored navedene obilaznice, saobraćaj se može odvijati i magistralnim putem Prijedor-Kozarska Dubica-Gradiška-Banjaluka. Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva, kao i na vozila hitnih službi.
Saobraćaj teretnih motornih vozila preusmjerava na putne pravce Omarska-Bronzani Majdan-Lauš-Banjaluka i Prijedor-Kozarska Dubica-Gradiška-Banjaluka.

Usporeno zbog radova vozi se na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac, Bijeljina-Šepak, Rudanka-Doboj, Čelinac-Kotor Varoš, u Derventi, kao i na dionici Foča-Goražde, u mjestu Filipovići gdje je aktivirano klizište i na pravcu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.
Na regionalnim putevima radovi se izvode na dionicama Prijedor-Stara Rijeka, Teslić-Podjezero, Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo i Јezero-Šipovo, a na pravcima Ukrina-Gornja Vijaka i Bistrica-Podgrab otežan je prolazak zbog klizišta.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između mjesta Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Povremene obustave zbog deminerskih radova aktuelne su na putevima Brod-Odžak, u mjestima Poloj i Liješće, Šamac-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina i u mjestu Gornji Božinci na području grada Derventa.
Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima: Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac, granični prelaz Brod-Stanari, Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-granični prelaz Koprivna, Stanić Rijeka-Karuše, Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod, Banj Brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača i Karuše-granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH su zbog radova do 22. juna zatvoreni izlazi sa auto-puta na petlji Podlugovi, a saobraćaj se preusmjerava na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na auto-put na petlji Podlugovi su u funkciji.

Radovi na auto-putu izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje su zatvorene preticajne trake, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.
Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Srebrenik-Orašje na dionici Cerik-Dubrave zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja, a za to vrijeme u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, dok u noćnim časovima dolazi do obustave, a vozila se preusmjeravaju na obližnju obilaznicu.

Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Јablanica /tunel Crnaja/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.
Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Do 30. septembra otvoren je granični prelaz Krstac na putnom poravcu Gacko-Nikšić.

 

FOTO:sarajevski