Poruka demobilisanih boraca – Srpska je vječna!

08.01.2023. - Aktuelno

Dan Republike obilježen je danas u Bijeljini odavanjem počasti za više od hiljadu poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz Semberije koji su živote dali za odbranu stanovništva i teritorije Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na 31. rođendan Republike Srpske predsjednik Gradske boračke organizacije u Bijeljini Miodrag Stevanović poručio je da je ona vječna.

“Najsrećniji smo danas mi demobilisani borci koji obilježavamo Dan Republike i mi smo ti koji ćemo odlučivati kako ćemo slaviti, zauvijek “, rekao je Stevanović.

Željka Gajić je dijete poginulog borca, a njen otac Nedeljko Topalović poginuo je pred kraj rata.

“Radim sa boračkom populacijom i znam koliko nama znači Dan Republike Srpske, zemlje za čiju su slobodu naši najmiliji dali živote i sa velikim poštovanjem treba da čuvamo Srpsku”, rekla je Gajićeva novinarima.

Demobilisani borac prve kategorije Ratomir Draganić, ratni vojni invalid odlikovan Karađorđevom zvijezdom, nekadašnji je komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije koja je čuvala stanovništvo i teritoriju Republike Srpske u najteže ratno vrijeme njenog stvaranja.

” Republika Srpska je stvarana krvlju, ne smijemo je dati ni za šta, moramo je čuvati kao zjenicu oka i sada kada je vrlo ugrožena, a srpski rod i srpski političari treba da se ujedine i da štite Republiku Srpsku na način kako smo je mi stvarali”, istakao je Draganić.

Vijence i cvijeće na centralni spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije gradske vlasti i organizacija koje okupljaju boračku populaciju, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i Oružanih snaga.

Izvor/Foto:Srna