Porodio ženu i spasio bebu kojoj je pupčana vrpca zapela za vrat

20.02.2023. - Aktuelno

Zagrebački policajaci izlaskom na teren juče nisu ni slutili da će im ova smjena biti jedna od ljepših priča koje je Policijska uprava zagrebačka imala.

Prilikom redovne patrole na potezu od Savskog mosta prema Centru Zagreba vidjeli su čovjeka koji im je mahao, dajući do znanja da mu je potrebna pomoć.

Stali su i doznali da se njegova komšinica porađa. Službenici saobraćajne policije nisu oklijevali i odmah su došli na adresu, ušli u dvorište kuće i zatekli majku u vidljivo jakim trudovima.

“U kojem ste mjesecu trudnoće?”, pitao je policijski službenik Sandi. Porodilja mu je odgovorila da je u 35. sedmici trudnoće.

Porod je krenuo i nije bilo vremena za čekanje. U toku jakih trudova policajac joj je pomogao ući u stan.

Policajac je postavio porodilju u pravilan položaj i u trećem trudu u ruke policijskog službenika Sandija našla se mala djevojčica.

Policajac je uspješno odmotao pupčanu vrpcu koja joj se zapetljala oko vrata i odahnuo zajedno sa svim prisutnim zbog plača koji su svi iščekivali.

Do dolaska hitne pomoći, najljepši poklon roditelja i čudo tog dana za policijske službenike, sigurno se smjestila u naručju policijskog službenika, prenosi portal 24sata.hr

Kao što je uvijek bitan timski rad, tako je i u ovom slučaju on bio presudan. Policijske službenice su bile prava podrška u pravo vrijeme majci, pružajući i svu potrebnu pomoć kolegi.

“Ovaj događaj pokazuje svu plemenitost policijskog posla te ovim putem i Policijska uprava Zagreba čestita sretnim roditeljima na prekrasnoj djevojčici koja će zauvijek biti upisana u ljepšu stranicu Policijske uprave Zagreb”, poručuju iz policije.

Izvor:Radiosarajevo/Foto: EPA-EFE