Podnose žalbu na presudu za premlaćivanje radnice hotela

06.02.2024. - Aktuelno

Kantonalno tužilaštvo HNK žaliće se na presudu kojom je Amir Džafić iz Jablanice, nekadašnji vlasnik istoimenog hotela, osuđen na 10 mjeseci zatvora po optužnici koja ga tereti da je premlatio radnicu Enisu Klepo.

Responsive image

“Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar zaprimilo je pismeni otpravak presude Opštinskog suda u Konjicu kojom je Amir Džafić nepravosnažno osuđen na zatvor od 10 mjeseci, te će Tužilaštvo u zakonskom roku uložiti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji, odnosno, kazni”, naveli su iz ovog tužilaštva.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, u optužnici se navodi da je Džafić 1. avgusta 2023. oko 21.30 došao u hol hotela, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila Klepo, i to nakon kraće prepirke Enise sa direktoricom hotela I.Dž., inače Džafićevom suprugom, oko isplate plate, davanja otkaza i drugih problema.

On je, ističe se, stigao na poziv supruge. Kako ga terete, odmah je krenuo ka Enisi tjerajući je iz objekta, pa ju je rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući je šakom po glavi, licu i očima.

U tome ga je, dodaje se, pokušala spriječiti radnica hotela S.N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo.

“Potom je nastavio udarati i gurati Enisu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je ona sjela na stepenice, a potom i napustila hotel”, ističe se u optužnici.

Nakon toga je, dodaje se, otišla u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar, gdje je i hospitalizovana i gdje su joj konstatovane teške povrede u vidu otoka i krvnog podliva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prelom lijeve očne šupljine bez pomaka.

Izvor: Nezavisne