Podijeljeno 258 pečenica

05.01.2023. - Aktuelno

I ove godine, u organizaciji Gradske boračke organizacie, uz finansijsku podršku Gradske uprave,  podijeljeno je 258 pečenica porodicama demobilisanih boraca Odbrambeno – otadžbinskog rata. Za tu namjenu iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 50.000 KM. Određni broj pečenica, osim najugroženijih porodica demobilisanih boraca, dobila su i udruženja proistekla iz Odbrambeno – otadžbinskog rata, te će i oni biti u prilici da uoči Božića svojim članovima podijele božićne pečenice.

 

 

Miodrag Stevanović, predsjednik Gradske boračke organizacije,  izjavio je da je ovo jedan vid pomoći najugroženijoj boračkoj populaciji.

 

 

“Važno je da na ovaj način pokažemo  da  nismo zaboravili sve one koji su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske. Neki su božićne pečenice dobili prošle godine, neki ranijih godina. Ima puno onih koji očekuju pečenicu i kojima je ona potrebna. Krajem godine, uz podršku Gradske uprave,  za 1.200 demobilisanih boraca podijeljeno je po 100 KM, te je i to jedan od načina da im omogućimo obilježavanje nastupajućih praznika. Grad Bijeljina jedan je od gradova koji najviše pomaže boračku populaciju”, istakao je Stevanović.

 

 

Mladen Marić, u ime Odjeljenja za boračko – invalidsku i civilnu zaštitu u Gradskoj upravi Bijeljina, izjavio je da je da se Gradska uprava trudi da iz godine u godinu poveća broj božićnih pečenica, imajući u vidu težak materijalni položaj  boračke populacije.

 

 

“U prošloj godini smo podijelili 220 božićnih pečenica, sada za 38 više. Određeni broj pečenica podijeljen je i udruženjima proisteklim iz Odbrambeno – otadžbinskog rata, kako bi i oni svojim članovima podijelili pečenice, izjavio je Mladen Marić.

 

 

Bijeljina.com