Petar Đokić pozvao Andreu Dorić da podnese ostavku u APIF-u i da se izvini građanima Srpske

17.08.2022. - Aktuelno

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas da bi bilo “politički moralno” da Andrea Dorić podnese ostavku na mjesto u Upravnom odboru APIF-a, nakon njenih izjava koje se tiču imenovanja na tu poziciju.

Dorić je izjavila da je za ovu poziciju bio raspisan konkurs, ali da je nju stranka (SP) podržala, nakon čega je i izabrana.

“Andrea Dorić je iznijela lične stavove u javnost koji nisu tačni i koji nisu u skladu sa principima, politikama i vrijednostima SP-a. SP i ja lično sam oduvijek bio protiv bilo kakvih političkih zloupotreba položaja i tako će i ostati”, rekao je Đokić.

On je još dodao da Dorić ostaje član SP, ali da treba da se izvini građanima Republike Srpske.

“Andrea Dorić je imenovana na tu poziciju nakon konkursa raspisanog u skladu sa zakonom i svim važećim procedurama. Ispunjavala je uslove. Nije tačno da je podrška partije kojoj pripada bila osnovni i jedini preduslov, kako je ona navela. Te izjave ovim putem kategorički demantujem. Pozivam Dorić, još jednom, da se zbog svoje nepromišljene i neistinite izjave izvini građanima Republike Srpske i podnese ostavku na svoju poziciju u Upravnom odboru APIF-a”, poručio je Đokić.

Izvor: Mondo/Foto: : UNA TV/SCREENSHOT