Paklena nedelja pred nama

03.07.2022. - Aktuelno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/danas  će biti pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha do 37 stepeni Celzijusovih.

Tokom popodneva na jugoistoku razvoj oblaka uz povremene pljuskove sa grmljavinom, češći u brdsko-planinskim predjelima, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha biće od 17 do 24, u višim predjelima od 15 stepeni, a maksimalna od 32 do 37, u višim predjelima od 27 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.

U naredna tri dana biće pretežno sunčano i veoma toplo, uz temperaturu vazduha i do 38 stepeni Celzijusovih, ali uz mogućnost povremenih pljuskova, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U ponedjeljak, 4. jula, biće pretežno sunčano i vruće, dok će poslijepodne biti uslova za pojavu kratkotrajnih pljuskova na jugoistoku i u visokoj Hercegovini, a u toku noći i ponegdje na sjeveru.

Minimalna temperatura vazduha biće od 19 do 24, u višim predjelima od 16, a maksimalna od 33 do 38, u višim predjelima od 28 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 5. jula, na sjeveru i zapadu biće malo niža i prijatnija temperatura u odnosu na prethodne dane, uz sunčane periode i povremene pljuskove. Na jugu i istoku biće vrlo toplo i sunčano, a popodne uz povremene pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha biće od 18 do 24, u višim predjelima od 16, a maksimalna od 28, na sjeverozapadu do 38 na jugu, u višim predjelima na zapadu od 24 stepena Celzijusova.