Opozicija najavila skupštinu na otvorenom | Bijeljina.com

Opozicija najavila skupštinu na otvorenom

05.09.2023. - Aktuelno

Narodni poslanici opozicije organizovaće skupštinu na otvorenom na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci, u četvrtak 7. septembra 2023. godine od 19 časova.

“Sa građanima želimo da razgovaramo o svim zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koje su SNSD i druge partije vlasti pogazile u poslednjih pet godina svojim djelovanjem u Sarajevu. U četvrtak branimo dignitet i ugled Narodne skupštine Republike Srpske, naše najznačajnije političke institucije”, piše u zajedničkom saopštenju klubova poslanika Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa i Liste za pravdu i red i Narodnog fronta.

“Obzirom da je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić negativno odgovorio na zahtjev poslanika koji su izabrani u Republici Srpskoj, a da je u međuvremenu održana još jedna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH na kojoj su usvojena još dva zakona – Zakon o organizaciji tržišta vina i Zakon o strancima, smatramo da je Skupština na otvorenom prilika da narodni poslanici upoznaju građane sa ovim ali i sa svim Zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koje je vlast prekršila u poslednjih pet godina vlasti u Sarajevu”, kažu u opoziciji.

Pozvali su sve građane Republike Srpske da im se pridruže da razgovaraju o djelovanju političkih predstavnika vlasti u institucijama Republike Srpske “koji u kontinuitetu već pet godina krše zaključke Narodne skupštine Republike Srpske”.

Izvor: Mondo