Ograničenje cijene marže – pomoć najširim slojevima stanovništva | Bijeljina.com

Ograničenje cijene marže – pomoć najširim slojevima stanovništva

14.09.2023.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić izjavio je da je u razgovoru sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Denisom Šulićem i predstavnicima trgovačkih lanaca bilo riječi o snižavanju određenih cijena i ograničavanju marže u Srpskoj.

Ćorić je rekao da bi ograničavanjem marže izašli u susret stanovništvu.

“Riječ je o robi široke potrošnje i zato se nadam da će biti određena struktura proizvoda koja bi ušla u spektar smanjena cijena”, rekao je Ćorić.

On je rekao da bi ova akcija trebala dati rezultate i pomoći najširim slojevima stanovništva koje su ugrožene.

“Možda je struktura tih proizvoda sada diskutabilna. Mislim da već postoji neka potrošačka korpa za koju neki tvrde da je dobro struktuirana, a neki da nije. U svakom slučaju, naći će se adekvatno rješenje. Nadam se da će to dati određene rezultate i pomoći ljudima u ovim vremenima”, rekao je Ćorić.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić najavio je za sutra sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, proizvođača i dobavljača kako bi bio sačinjen plan djelovanja radi snižavanja cijena domaćih proizvoda.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije da će od ministra trgovine i turizma Srpske zatražiti da održi sastanke sa domaćim trgovačkim lancima kako bi pronašli mogućnosti da se i u Srpskoj sprovede akcija snižavanja cijena domaćih proizvoda kao vid pomoći stanovništvu.

Izvor: ATV