Neradni ponedjeljak ugostiteljima, zatvaranje kockarnica u blizini škola | Bijeljina.com

Neradni ponedjeljak ugostiteljima, zatvaranje kockarnica u blizini škola

08.05.2023.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potaknut nemilim događajima koji su se dogodili u posljednjem periodu najavio je niz mjera koje se tiču njegovog grada.

 

 

Petrović je, između ostalog, najavio uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostitelje, zatvaranje kockarnica u krugu škola, subvencije za mlade bračne parove te niz drugih odluka.

“Ako hoćemo da kao narod opstanemo i sačuvamo razum, ako hoćemo da djecu izvedemo na pravi put, neophodno je da se vraćamo selu, pa makar to bio i samo jedan vikend u mjesecu, djecu moramo pustiti da rade, da od malena stiču radne navike, da nauče da cijene pošten i predan rad”, napisao je na Petrović na Facebooku.

Kako je naveo, inspirisan svim nemilim događajima odlučio je:

Pored uvedene neradne nedjelje najavljeno i uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostiteljske objekte
Pored uvedenih subvencija za kupovinu seoskih domaćinstava, najavljene nove subvencije za mlade bračne parove koji se budu odlučili za život na selu
Pokrenut će peticiju za zatvaranje svih kockarnica u krugu škola
Najavljeni radovi na rekonstrukcijama škola kao i izgradnju i renoviranje velikog broja dječijih igrališta
Radne akcije na čelu sa gradonačelnikom gdje će učestvovati roditelji sa svojom djecom, a za cilj će imati uljepšavanje Bijeljine i okolnih sela
Povratak festivala “Znanjem, igrom i pjesmom kroz Semberiju”

 

Dodao je da Bijeljina uskoro dobija zamjenicu gradonačelnika koja je prosvjetni radnik, profesor.”Smatram da udruženim snagama ljekar i profesor mogu učiniti mnogo.

Prijeko nam je potrebno fizičko, mentalno i duhovno ozdravljenje u svakom smislu te riječi. Ovo su neke od mojih odluka, umjesto što na sav glas kritikujemo roditelje, školstvo, televiziju, sistem, uradimo nešto i sami, svako od nas ponaosob je dužan da nešto preduzme, da svojim primjerom i djelom da doprinos. Možemo sve, ali moramo zajedno! Krajnje je vrijeme da počnemo promovisati samo prave vrijednosti i da javno osudimo sve nakaradnosti u društvu jer popravni ispit više nemamo”, napisao je gradonačelnik Bijeljine.

 

izvor:Klix/FOTO:Grad Bijeljina