Nekada fotografija govori više od riječi

16.05.2023. - Aktuelno

Otkako je otpočela izgradnja autoputa Bijeljina – Rača, lokalnim putem od gradske zaobilaznice ka Batkoviću svakodnevno saobraća na desetine teških kamiona natovarenih šljunkom za potrebe izgradnje trase autoputa.

Teški kamioni oštetili su ovaj lokalni put i uzduž i poprijeko, što potvrđuju i ove fotografije na kojima se vide brojne udarne rupe, ali i oštećenja ivičnjaka. Iako su u međuvremenu radnici banjalučkog “Integrala”, koji su angažovani za izvođenje radova za potrebe “Autoputeva RS”, nasipali i proširivali kolovoz, to nije dalo neke konkretne rezultate.

Mještani Batkovića i okolnih semberskih sela, koji svakodnevno saobraćaju ovim lokalnim putem, kažu da ovakav kolovoz dodatno oštećuje osovine i trap njihovih putničkih automobila, istovremeno ugrožavajući i njihovu ličnu bezbjednost.

Stanovnici Batkovića se nadaju da se neće čekati završetak trase autoputa, da bi se tek nakon toga pristupilo i rekonstrukciji njihovog lokalnog puta, jer u naredne dvije godine, koliko su planirani radovi na izgradnji autoputa, kažu da nisu sigurni da će oni i njihovi automobili izdržati vozeći ih ovako oštećenim kolovozom.

Bijeljina.com