Najmlađi Bijeljinci ukrasili jelku na gradskom trgu

28.12.2022. - Aktuelno

Ukrašavanjem jelke koja će narednih dana na Trgu kralja Petra I Karađorđevića simbolisati predstojeće praznike, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i mališani iz bijeljinskih vrtića zvanično su otvorili Zimski korzo.
Gradonačelnik Petrović je naglasio da je, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, otvaranje korzoa koje je bilo planirano juče, pomjereno za danas, što se ispostavilo kao dobra odluka, jer je danas gradski Trg bio obasjan i suncem i dječijom radošću.

“Tradiciju otvaranja Zimskog korzoa sa mališanima i kićenje jelke sa njima, nastavili smo i ove godine, jer ne mogu zamisliti ljepši početak nego u društvu naše dječice. U narednim prazničnim danima naše sugrađane, kao i goste, očakuje bogat program kako bismo Novu godinu i sve praznike koji slijede dočekali u dobrom raspoloženju. Sugrađanima svih generacija želim da imamo dobro zdravlje i mir, da gradimo ljepše i humanije društvo, sa čvrstim temeljima u zakonu i vladavini prava, kao i poštovanja ljudskih prava svakog čovjeka”, poručio je gradonačelnik Bijeljine.

U okviru drugog po redu Zimskog korzoa postavljene su drvene kućice sa prazničnom ponudom suvenira, hrane i pića, a organizatori – Gradska uprava Grada Bijeljina, Turistička organizacija Grada Bijeljina i „Vizija mladih“ očekuju da će i ove godine program Korzoa privući brojne posjetioce iz Bijeljine i okolnih gradova.

Bijeljina.com