Najavljena posebna sjednica parlamenta o povećanju plata u javnom sektoru od 1. avgusta

23.06.2022. - Aktuelno

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da će parlament Srpske održati još jednu posebnu sjednicu na osnovu razgovora sindikata i Vlade Srpske o povećanju plata od 1. avgusta zaposlenima u javnom sektoru.

Šulić je novinarima u Narodnoj skupštini rekao da je njegov prijedlog Vladi Srpske, kao sazivaču te sjednice, da nakon završetka 22. redovne sjednice automatski bude nastavljena posebna sjednica.

“Da narodni poslanici koji su već tu u Banjaluci mogu ostati u poslaničkim klupama da raspravljamo o zakonima koji se tiču dizanja plata zaposlenima u javnom sektoru od 1. avgusta, još 100 KM svakom” – istakao je Šulić.

Govoreći o uštedi troškova održavanja sjednica parlamenta Srpske, Šulić je naveo da je jedan od njegovih prijedloga da se s tim ciljem ne štampaju i šalju materijali za sjednice parlamenta narodnim poslanicima, nego da te materijale dobijaju u digitalnom formatu.

“Da se uopšte ne štampa o trošku građana Republike Srpske i da na taj način samo u jednoj godini uštedimo 83.000 KM za tu stavku i da svaki narodni poslanik, koji želi da sebi štampa materijal, štampa o vlastitom trošku” – kaže Šulić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Šulić je rekao da se predstavnici OHR nisu obraćali Narodnoj skupštini za prisustvo sjednicama od trenutka kada je on predložio Kolegijumu Narodne skupštine da im se ne dozvoli prisustvo.

On je dodao da je Savjet ministara pokrenuo proceduru za obezbjeđivanje sredstava za funkcionisanje predstojećih izbora u BiH “i preduhitrio nelegalne odluke” Kristijana Šmita.

Izvor: Agencije