Referendum 19.marta

08.02.2023. - Aktuelno

Odbornici Skupštine grada Bijeljina, njih 22, usvojilo je na današnjoj sjednici odluku o pokretanju opoziva aktuelnog gradonačelnika Ljubiše Petrovića. Dogovoreno je da se referendum o opozivu održi 19. marta, izjavio je nakon sjednice predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

 “Za 19. mart predviđeno je izjašnjavanje građana na referndumu o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića i referendum za nas predstavlja najviši demokratski čin. Mi ćemo poštovati većinsku narodnu volju. Na ovaj korak smo se odlučili zbog brojnih opstrukcija u radu aktuelnog gradonačelnika. Brojni kapitalni projekti nisu realizovani, nezakonito je zapošljavao radnike, nije iskazao sluh za nove investicije. Grad Bijeljina ne smije trpjeti zbog nečijeg Nerada”, istakao je Đurđević.

Milenko Gajić (SNSD) izjavio je nakon sjednice da je pokretanje opoziva obaveza i odgovornost odbornika prema građanima koji sui h izabrali.

 “U protekle dvije godine u više navrata skretali smo mu pažnju da radi svoj posao. Nama ne treba gradonačelnik koji će građane dijeliti na dobro i zlo. Mi smo i u protekla tri mjeseca, prilikom realizacije brojnih infrastrukturnih projekata u mjesnim zajednicama, pokazali kako treba raditi. U narednih 38 dana potrudićemo s eda dođemo do svakog građanina i da im objasnimo razloge koji su nas doveli u ovakvu situaciju”, istakao je Gajić.

Odbornik Boban Jovičević (DEMOS) izjavio je da je ova politička stranka u protekle dvije godine djelovala konstruktivno i odmjereno, ukazujući opravdano na nerad, stagnaciju i neznanje aktuelnog gradonačelnika.

 “Odbornici su glas građana i naš cilj je da svima bude bolje, a ne da na sceni imamo nemar i nezainteresovanost za rješavanje brojnih problema. Ništa nije urađeno na polju kapitalnih investicija. Bijeljina posjeduje BRC sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, ali se u protekle dvije godine ništa nije radilo, izuzev isijavanja cinizma i licemjerstva od strane gradonačelnika i njegovog tima koji sve ovo vrijeme plasira jeftine priče o poštenju”, izjavio je Jovičević.

 Mladen Petrović (Republička stranka Srpske) izjavio je da se odbornici izjašnjavaju o instituciji gradonačelnika, a ne o pojedinačnom imenu.

 “Nama treba operativac i menadžer na ovoj funkciji.  Malo toga je urađeno i pokrenuto u protekle dvije godine. Nije suština u tome da se samo priča o poštenju i o tome ko voli ili ne voli Bijeljinu. Trebalo je otpočeti izgradnju nove saobraćajnice pored silosa, kako bi se rasteretio saobraćaj u gradu. Nova Autobuska stanica dvije godine stoji kao spomenik. Mi ne smijemo dozvoliti da nam grad dalje stagnira i zbog toga smo se opredijelili za pokretanje opoziva”, istakao je Petrović.

Bijeljina. com