Muškarac iz Kneževa uhapšen zbog sumnje da je obljubio maloljetnicu

14.09.2023. - Aktuelno

Muškarac Z.M.(57) iz Kneževa uhapšen je zbog sumnje da na obljubu šesnaestogodišnjakinje, zbog čega mu je predložen pritvor.

Uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja osumnjičenog lica Z.M., opština Kneževo, stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Kotor Varošu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina iz člana 173. stav 4. Krivičnog zakonika Republike Srpske, na štetu šesnaestogodišnjakinje. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, shodno člana 197. stav 1. tačka b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, navode iz Tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kotor Varoš.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je prosvjetni radnik, međutim, zbog zaštite žrtve detalje hapšenja nećemo objavljivati.

Izvor: Nezavisne