MUP Srpske otpušta policajca osumnjičenog da je lažirao svoju otmicu

14.09.2023. - Aktuelno

Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policajca Miloša Grahovca, te mu je izrečen prekid radnog odnosa, saopšteno je iz MUP-a, uz navođenje njegovih inicijala.

U pitanju je, podsjetimo, policajac iz Nevesinja koji je osumnjičen da je fingirao svoju otmicu.

Njemu je, kako se dodaje iz MUP-a Srpske, izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti, a koja se odnosi na ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva.

Podsjetimo, policajac Miloš Grahovac iz Nevesinja, za kojim se danima tragalo, nakon čega je pronađen, osumnjičen je da je lažno prijavio da je opljačkan i otet.

On je, nakon što je pronađen, ispričao istražiocima da su ga oteli i opljačkali maskirani i naoružani otmičari.

Kako su “Nezavisne novine” ranije nezvanično objavile, policijska istraga je, odmah nakon što je uzela izjavu od Grahovca, nakon što je pronađen na teritoriji sela Divin, ustanovila niz “šupljina” u njegovom iskazu, ali je i mjesto njegovog pronalaska prije toga dva puta bilo detaljno pretraženo, što je u startu ukazivalo na nelogičnosti, pa se i očekivao ovakav ishod.

Izvor: Nezavisne