Meteorolozi najavljuju snijeg u narednim danima u BiH

09.03.2023. - Aktuelno

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine su na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Za dane vikenda najavljen je i snijeg u višim područjima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Padom temperature zraka u poslijepodnevnim i večernjim satima u višim područjima će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, prije podne južnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 16°C.

U nedjelju, (12.03.2023.), u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu do 14°C.

U ponedjeljak, 13.03.2023., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, saopšteno je iz FHMZ BiH.

Izvor:N1/Foto:F.Z./N1